Ενάντια σε Μνημόνιο – Κυβέρνηση – ΕΕ & ΔΝΤ

ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη, καλούμε την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες, τους αγρότες και τους επαγγελματίες, όλο το λαό να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Επειδή το «δημόσιο» χρέος για το οποίο βυθίζουν στην εξαθλίωση τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, μόνο «δημόσιο» δεν είναι, αλλά δημιουργήθηκε για να στηρίξει την ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΜΙΑΣ ΧΟΥΦΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΩΝ και την ιδιωτική κερδοσκοπία.

Επειδή υπάρχει και άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση, που μπορεί και πρέπει να επιβάλλει ένα μαζικό ταξικό εργατικό κίνημα –κι όχι ψηφίζοντας «αξιότερους», «ανεξάρτητους – ακομμάτιστους αυτοδιοικητικούς» «ή υποτίθεται αντι-μνημονιακούς περιφερειάρχες– με τους αγώνες του: να μην πληρώσουμε τους διεθνείς τοκογλύφους και τις Τράπεζες, να διαγραφεί το χρέος, να βγούμε από τα ασφυκτικά πλαίσια του ευρώ και της ΟΝΕ, να φορολογηθεί το κεφάλαιο, να δημευτεί η περιουσία της Εκκλησίας, ώστε να «εξοικονομηθούν» τα χρήματα για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για στήριξη της δημόσιας υγείας, παιδείας, ασφάλισης και κάθε δημόσιου αγαθού.

Επειδή αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι ένα εργατικό ταξικό κίνημα που δεν φοβάται τη ρήξη και τη σύγκρουση, συνδικάτα και κινήματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με πολιτικούς στόχους ανυπακοής και ανατροπής, μακριά από διαχειριστικές λογικές, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικούς παραγοντισμούς.

Επειδή παρόλα τα λάθη, τις παραλείψεις και τις αδυναμίες, η αντικαπιταλιστική αριστερά και οι αγωνιστές της, έχουν συμβάλλει σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη στους εργασιακούς χώρους, το αντιπολεμικό κίνημα, την προσπάθεια για ανεξάρτητους εργατικούς – κοινωνικούς αγώνες και στην κοινή δράση της αριστεράς στην περιοχή μας.

Επειδή δεν μας τρομάζουν οι απειλές και τα διλήμματα της κατοχικής κυβέρνησης και του κατοχικού Πρωθυπουργού, δηλώνουμε ξεκάθαρα και με σαφήνεια: ναι, στόχος μας είναι να ανατρέψουμε την κυβέρνησή του, την πολιτική του Μνημονίου της ΕΕ και του ΔΝΤ και κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

Επειδή βρεθήκαμε όλοι μαζί στους αγώνες, μαζικά, μαχητικά, ανατρεπτικά: ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ. Για τις μάχες, τους αγώνες και τις νίκες της επόμενης μέρας. Με οποιαδήποτε εκδοχή τοπικής ή περιφερειακής διοίκησης, οι αγωνιστές της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Κοζάνη 5/11/2010

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s